המונים https://hamonym.com/ גיוס כספים למטרות טובות Thu, 09 May 2019 06:45:39 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.4.3 Payment Options in Hamonym https://hamonym.com/payment-options-in-hamonym/ Fri, 05 Apr 2019 06:10:45 +0000 https://hamonym.com/?p=1815 What are the payment options available for you in Hamonym? find out here

The post Payment Options in Hamonym appeared first on המונים.

]]>

Currently, we offer the following options to serve as payment Gateways:

Stripe (upcoming) – available for customers from states which Stripe operates. Stripe service allows your backers to pay securely with their credit card without leaving the website. Stripe will be available starting May 30th.

Tranzila – suitable for Israel based customers, fully integrated with invoicing and allows international payments in addition to local. Paypal integration is available.

The post Payment Options in Hamonym appeared first on המונים.

]]>
Welcome to Hamonym https://hamonym.com/welcome-to-hamonym/ https://hamonym.com/welcome-to-hamonym/#comments Thu, 04 Apr 2019 19:39:15 +0000 https://hamonym.com/?p=1804 Welcome to Hamonym, the most flexible and capable crowdfunding platform available.

The post Welcome to Hamonym appeared first on המונים.

]]>

Welcome to Hamonym, a multi-lingual multi-currency crowdfunding platform. Hamonym in Hebrew means Mass crowd. The platform will let you have your crowdfunding campaign with unparalleled flexibility and ease.

Multi Lingual

Hamonym allows you to set campaigns in various languages and easily control every text label present on your page.

See how Zehut, an Israeli political party, uses multi-lingual sub-campaigns to reach out to Russian, French and English Speakers constituencies.

Variety of Payment Gateways Supported

Hamonym is fully integrated with Tranzila (for Israeli based campaigns). We intend to add Stripe shortly..

Multi-Currency

With Hamonym, you can choose out of 3 different currencies for your campaign – NIS, USD and EUR

Sub-Campaigns

Our killer feature is the ability diversify your campaign and have sub campaigns under the top campaign for various purposes. You can change goals, texts, video and logo, address different target audience with a unique page, delegate parts of your goal to campaign managers who are able to broaden the scope of your reach, set tests and see what pages perform better – the options are really endless.

Count Backers, Not Money

Another unique path for crowdfunding is to set the page so that the frontend will not show the amount of money. A book publishing house used it to recruit subscribers to a new series of year-round publications and set the goal as subscribers. You can even set this campaign to achieve other than money goals such as volunteers, time donated to your organization and much more.

Flexible, All or Nothing

Set the campaign as flexible or all-or nothing based on your strategy and goals.

Matching Campaigns

Add matching factor for your campaign by setting the multiplier for each donation or payment received.

One Time, Payments, Subscription Based

You may set page with subscription based packages or one time, even integrate both in a single campaign by opening two separate campaign pages.

With many more to come, Hamonym is the most flexible platform available!

 

The post Welcome to Hamonym appeared first on המונים.

]]>
https://hamonym.com/welcome-to-hamonym/feed/ 1
עשרה עוגנים חשובים ופשוטים לקמפיין שלכם https://hamonym.com/%d7%a2%d7%a9%d7%a8%d7%94-%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%97%d7%a9%d7%95%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%a4%d7%a9%d7%95%d7%98%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%a7%d7%9e%d7%a4%d7%99%d7%99%d7%9f-%d7%a9%d7%9c/ Thu, 08 Nov 2018 17:27:37 +0000 https://hamonym.com/?p=640 כל קמפיין גיוס המונים מחייב תכנון מדוקדק וניהול קפדני המשלב ניסוי, טעייה, מדידה ושיפור ללא הרף. במאמר הזה ריכזנו עבורכם עשרה עוגנים שישמרו אתכם בכיוון הנכון

The post עשרה עוגנים חשובים ופשוטים לקמפיין שלכם appeared first on המונים.

]]>
קמפיין גיוס המונים - 10 עוגניםרשימה ארוכה ומורכבת עומדת בבסיסו של קמפיין מוצלח. במאמר הזה ננסה לתת לכם עשרה עוגנים חשובים ופשוטים שעל בסיסם ניתן להתחיל לבנות קמפיין. סדר החשיבות משתנה מקמפיין אחד למשנהו, בהתאם למטרה, המסלול והמותג.

1. הכי קרוב שאפשר לפעולה

אין לכם סבלנות להקדיש זמן לכל שטף המידע התוקף אתכם באמצעות הטלפון, המדיה החברתית, המחשב, הבאנרים, ההתראות, האפליקציות, שלטי החוצות, הפרסום ברדיו והעיתון החינמי בתדלוק? אלו שאתם מבקשים מהם להקדיש רגע ולתמוך או לרכוש עסוקים בדיוק כמוכם. הנעה לפעולה באינטרנט מורכבת מהכוונה ברורה של הגולש לפעולה אותה אנחנו מבקשים שיעשה במינימום צעדים ובמירב הקלות. ועל כן, בכל פעם שנעשה שימוש באמצעי פרסום עקיף – כגון מודעה ברדיו או בעיתון – ניקח בחשבון שאנשים אינם “זוכרים להיכנס לאתר” כדי לרכוש/לתרום אלא מדפדפים את זה הלאה – ומפנים את עצמם להתקפה מחודשת של מסרים. ישנה חשיבות רבה לשכבות שונות של פרסום – יצירת עניין ומודעות יכולה להיות עקיפה יותר, הנעה לפעולה הכרוכה בתשלום – ישירה יותר. קמפיין גיוס המונים – לחברות מסחריות ולתרומות כאחד – זקוק למערך פרסום דיגיטלי שיביא את המבקר הכי קרוב ופשוט להמרה. שימוש במסרים עמומים, מורכבים או עקיפים יפגע על פי רוב באחוזי ההמרה.

2. אסטרטגיית תוכן ברורה

לכאורה, רק לכאורה, תוכן עומד בסתירה לסעיף הקודם – סיכמנו הרי שאין לאנשים זמן – אז מה עכשיו העניין עם מגילות ארוכות בפייסבוק? תוכן היה ונותר האמצעי האפקטיבי ביותר ליצירת הזדהות, להפנמת מסרים ולהנעה לפעולה. קמפיין שיתבסס על פרסום מודעות בלבד עלול לסבול מאחוזי המרה נמוכים במיוחד שיתבטאו בשפע מבקרים באתר שרוכשים או תורמים מעט מאד, אם בכלל.

אם אתם משיקים מוצר חדש – צריך להסביר אותו. אם אתם מבקשים כסף לפרויקט חברתי כלשהו – צריך להסביר אותו. אחרי שהסברתם, צריך לרתום את האנשים, להבהיר את הצעת הערך – מה הם מקבלים (ברוח ובחומר); האינטראקציה עם הגולשים תייצר שאלות, טענות ולכם זו תהיה הזדמנות מצוינת להפוך כבר במהלך הקמפיין משוב חי לתוכן ממוקד העונה בדיוק על שאלות המבקרים וחששותיהם.

-העדיפו דף קמפיין משופע בתכנים – עם מבנה ברור והנעות לפעולה הפזורות בשלבים שונים – עבור מהירי ההחלטה ועבור המעמיקים כאחד.

-הכינו לעצמכם מחסנית פרסומים בפייסבוק ובמדיות נוספות, עדכנו אותה לאורך הקמפיין.

-היו קשובים לתגובות ומשובים בזמן אמת והפכו את אלו לתוכן המופנה לשאלות הגולשים – הם יעריכו את זה והדבר יתבטא בעלייה באחוזי ההמרה.

-אל תתעייפו מלהסביר את המוצר שלכם, את המטרה שלמענה אתם פועלים. זכרו שמה שנמצא בלב העשייה שלכם בזמן הקמפיין, ולעתים מהווה עבורכם מפעל חיים – הוא פוסט אחד מיני רבים עבור הגולש העסוק והמוצף. חשבו על עצמכם כאשר אתם בצד השני.

3. שם קמפיין שאפשר לומר עליו: “חפשו בגוגל:”

אחד הכלים הטובים ביותר לקשר בין העולם הפיזי ואמצעי פרסום לא דיגיטליים אל הפעולה בדיגיטל הוא היכולת להביא גולשים לגוגל (או לפייסבוק) באמצעות ביטוי קליט. לא די בכך שמצאתם אותו – אתם צריכים להיות בטוחים שהוא ייחודי מספיק כך שהדף שלכם אכן יקפוץ ראשון במנועי החיפוש. לכל הפחות, תידרשו לרכוש מודעות חיפוש ממומנות (רצוי גם במקרה בו אתם ראשונים או שניים) בכדי להבטיח שאנשים יוכלו למצוא אתכם בקלות. זכרו שאנשים המגיעים מחיפוש – ממומן או אורגני הם בעלי ערך רלוונטיות גבוה ורבים מהם יהפכו לרוכשים/תורמים.

עוגנים לקמפיין - להיות ראשונים בגוגל עם שם הקמפיין

דף הקמפיין בהמונים בנוי באופן המאפשר את קידומו אל מול ביטוי כזה בקלות יחסית. חפשו “שומרים על מידה”, “מדינה כהלכה” או “השקת ספריית שיבולת”. כל אלו דוגמאות טובות לשמות קמפיינים שדורגו ראשונים והפכו לאפיק תנועה חשוב לדף הקמפיין.

העיקרון דומה באשר לפייסבוק במיוחד אם אתם מתכננים להקים דף ייעודי לקמפיין/למותג (לא תמיד רצוי אבל זה כבר נושא לפוסט אחר).

4. שקף פתיחה לסרטון שמסביר גם למי שאלו שלא צופים בסרטון

ברוב מוחלט של הקמפיינים ישנו סרטון קצר. בחינה מעמיקה של נתוני צפייה במערכות האנליטיקס של יו טיוב ופייסבוק תגלה שעדיין לא נולד הסרט שבו צפו רוב המבקרים עד תום. למעשה, לא בטוח שמרבית המבקרים בדף יצפו בסרט, וגם אלו הצופים נחלקים למיעוט הצופה עד תום ולרוב הנושר בין השנייה הראשונה לזו הלפני אחרונה. מה עושים? הכינו שקף אינפורמטיבי המשלב טקסט ודימויים ויזואליים שמסביר את הרעיון המרכזי. בהעלאת הסרטון ליו טיוב קבעו את השקף הזה כשקף הפתיחה ה- Thumbnail. וודאו שמרכז השקף פנוי יחסית ממידע חיוני – הוא יוסתר (בעיקר במובייל) על ידי סימן ה- Play של הסרטון.

דף הקמפיין בהמונים מאפשר לכם לבחור בין הטמעת סרט או הטמעת באנר סטטי.

https://www.youtube.com/watch?v=K566Zg9D6xw#action=share

5. מערכת יחסים עם גרעין תמיכה

כל קמפיין חייב צבא של תומכיםהסתכלו לצדדים ומאחור – האם יש לכם תומכים? האם דף הפייסבוק שלכם פעיל? האם רשימת הניוזלטר שלכם מעודכנת ופעילה? מהי רמת המעורבות, מהי איכות האינטראקציה בכלל הערוצים בהם את מנהלים תקשורת עם תומכים ושותפים? אתם תזדקקו לה ביותר בקמפיין. למעשה – לא תוכלו בלעדיה כך שאם היא אינה מתפקדת, תידרשו להפעילה ולהביא אותה לרמה מינימלית המאפשרת את הקמפיין. אי אפשר “ליפול” משום מקום עם קמפיין, ולעתים נדרשת עבודת הכנה מדוקדקת וארוכה. כלל האצבע הוא שמי שפעיל באופן רציף ומגבש סביבו גרעין תמיכה – יכול לצאת לקמפיין מהר יחסית ולסמוך על הגרעין. מי שאין לו את הגרעין הזה – טוב יעשה אם ייצור אותו בקמפיין מקדים.

6. כל קמפיין חייב מערך מעקב ומדידה

קמפיין דיגיטלי הוא גן עדן של נתונים ואפשרויות של ביצוע שינויים קטנים המביאים שיפור גדול. לצורך זה אתם חייבים לתכנן ולנהל מערך מדוקדק של מעקב ומדידה. תקצר היריעה מלפרט את מגוון הכלים, השיטות והפלטפורמות המסייעות בנושא. כל מערך מעקב ומדידה חייב לענות על כמה שאלות בסיסיות:

  1. מהיכן מגיעים אל האתר שלי?
  2. מהם אחוזי ההמרה?
  3. מהו הערוץ האפקטיבי ביותר?
  4. מהם סוגי הפרסום המדוייקים האפקטיביים ביותר בתוך כל ערוץ?
  5. מה אנחנו עושים לא נכון?

זוהי רשימה מקוצרת העושה בוודאי עוול למגוון השאלות והפרמטרים שחשוב לשאול ולעקוב אחריהם. החדשות הטובות הן שניתן לענות על כל השאלות האלה במידה ומתכננים מערך מעקב ומדידה מדוקדקים.

בדף הקמפיין בהמונים ניתן להטמיע קודי מעקב שיסייעו לכם למדוד תנועה והמרה בפייסבוק ובגוגל. גם בנושא זה אנו עמלים על פיתוחים שיעניקו לכם הבנה מעמיקה של מאמצי השיווק שלכם והאפקטיביות שלהם במטרה לחדד ולשפר את המאמצים האלה במהלך הקמפיין.

7. הקדשת זמן לניתוח והפקת לקחים

מערך מעקב ומדידה הכרחי כאמור, אך בלי הקדשת זמן ניכר במהלך הקמפיין ללימוד הנתונים, לניתוחם ולהפקת לקחים מעשיים המשפיעים בזמן אמת על האופן שבו אתם מנהלים את הקמפיין – המערך הזה חסר משמעות. קבעו לכם שגרת בחינה של מאמצי השיווק שלכם בכדי לעמוד על השינויים ולעצור טעויות בזמן. טעויות בקמפיין תמיד עולות כסף שרק את חלקו ניתן להציל. כסף שהלך על פרסום לא אפקטיבי הוא כסף שלא ניתן להשיב. חלק מהרוכשים שהפסדתם בגלל טעויות ישובו וחלק – לא. ניהול זמן אפקטיבי במהלך קמפיין הוא אתגר אמיתי – אפשר להתמכר בקלות לבחינה מתמדת של המדחום, של מסכי האנליטיקס ולהעביר את כל היום בקריאת תגובות בפייסבוק. חשוב לאזן בין הצורך לעמוד עם אצבע על הדופק ובין הצורך לקיים סדר יום אפקטיבי (מן הסתם יש לכם עוד דברים לעשות, בקמפיין ומחוצה לו, חוץ מלבהות במסך).

8. כמות ואיכות שיתופי הפעולה

לצד החשיבות של צבא התומכים, ישנה חשיבות רבה למיפוי הסביבה הקרובה אליכם – עסקית, רעיונית, סביבת הקשרים שלכם ועוד – על מנת לאתר  גופים שעמם ניתן לשלב כוחות – או לעשות שימוש בשירותיהם תמורת תשלום, ברטר או בשם הסולידריות. זו גם הסיבה שחשוב לכם להסביר פנים לבקשות כאלה, הגלגל סובב בעולם.

אם המוצר שלכם יכול לפנות לסטודנטים – חשבו כיצד אתם יכולים להגיע אליהם במסות ולתת להם הטבה. אם הפרויקט שאתם מגייסים עשוי לקרוץ לחברה מסחרית כלשהי – בקשו ממנה חסות. מגוון האפשרויות כאן אינו מוגבל והוא תוצר של עבודת הכנה ויצירתיות. התוצאות והקהלים אליהם ניתן להגיע באמצעות שיתופי פעולה ושימוש בפלטפורמות של ארגונים אחרים עשויות להכריע את הכף בקמפיין בשלבים חשובים ועדינים.

נושא שיתופי הפעולה הוא אחד הנושאים המרכזיים בפיתוח הטכנולוגי והעסקי ב”המונים” ויש לו היבטים רבים, עליהם נרחיב במאמרים נוספים.

9. הסרת חסמים: שקיפות, מענה לשאלות והפגת חששות

המיידיות של המדיום היא ברכה וקללה. הצד הטוב הוא שהיא מאפשרת קבלת משוב (אכזרי לעתים) מלקוחות במגוון אופנים וערוצי תקשורת. סננו ביקורת לא עניינית והשתדלו לאסוף כמה שיותר פידבק בונה. טרם ההשקה – העבירו את חומרי הקמפיין בשלבים שונים של בשלות עיניים בוחנות, אספו משוב. במהלך הקמפיין – מאות, אלפי או עשרות אלפי גולשים ייחשפו לדף שלכם. לחלק לא מבוטל מהם יהיה מה לומר, אספו את המשוב והפכו אותו לכלי לשיפור. חלק גדול מהמשוב יכוון אתכם בדיוק לנקודות החשש שמעורר המוצר או הפרויקט שלכם: סוגיות כגון לוחות זמנים, משלוח, מחיר, מדיניות ועוד – בפרויקטים מסחריים אל מול סוגיות כגון שקיפות, נחיצות, ושאר שאלות שירות לקוחות בפרויקטים של עמותות – כל אלו הם מנוף לשיפור יחס ההמרה במידה ותענו עליהם באופן סבלני ומאיר עיניים, או מכת מוות למאמצי הגיוס במידה ותתעלמו מהם.

10. הצעת ערך ברורה

המוצר שלכם ברור לכם, הפרויקט שלכם בוער בעצמותיכם. אל תצפו שאותה רמת הבנה או מחויבות תשרור בקרב המבקרים. חשבו על עצמכם במצב ההפוך. המשימה שלכם, לצד הפגת חששות, היא להציג הצעת ערך ברורה – מה תקבלו? אם אתם משיקים מוצר – הציגו אותו באופן הברור והפשוט ביותר. אל תחסכו במאמצים להפוך את המוצר שלכם לפשוט להבנה. אם אתם מציגים פרויקט חברתי כלשהו – עשו הכל כדי שאנשים המבקרים בדף שלכם יבינו במה דברים אמורים, יבינו את החשיבות. ההבנה היא תנאי מקדים, על פי רוב, להזדהות – הגם שבפרסום אנחנו פועלים לעתים הפוך – קודם יוצרים הזדהות ואז זוכים באפשרות להסביר. כשמגיעים להסבר – חשוב שהוא יהיה מובן בשפה שווה לכל נפש ומוסבר במגוון אופנים – טקסט, ויזואל, אינפוגרפיה, סרט וכו’.

תכננו, פרסמו, מדדו, נתחו, שפרו, פרסמו, מדדו, נתחו, שפרו – שוב ושוב ושוב – עד ההגעה ליעד. בהצלחה.

The post עשרה עוגנים חשובים ופשוטים לקמפיין שלכם appeared first on המונים.

]]>
חדש בהמונים – קמפיין המונים במסלול רכישה לחברות ומיזמים https://hamonym.com/%d7%a7%d7%9e%d7%a4%d7%99%d7%99%d7%9f-%d7%94%d7%9e%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%9e%d7%a1%d7%9c%d7%95%d7%9c-%d7%a8%d7%9b%d7%99%d7%a9%d7%94-%d7%9c%d7%97%d7%91%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%95%d7%9e%d7%99/ Sun, 28 Oct 2018 15:12:19 +0000 https://hamonym.com/?p=622 מסלול קמפיין ממוקד רכישה מאפשר לחברות ומיזמים להקים ולנהל קמפיין המונים הממוקד ברכישת מוצרים, ולא בתרומה לתשורות. המונים פותחת את שעריה לחברות.

The post חדש בהמונים – קמפיין המונים במסלול רכישה לחברות ומיזמים appeared first on המונים.

]]>
קמפיין המונים לחברות במסלול רוכשיםאנחנו שמחים להציג את המסלול החדש לקמפיינים בפלטפורמת “המונים” – מסלול המאפשר לחברות ומיזמים להקים ולנהל קמפיין המונים הממוקד ברכישת מוצרים, ולא בתרומה לתשורות. בכך פותחת המונים את שעריה לחברות המבקשות לגייס רוכשים ומנויים עבור מוצרים תוך שימוש ביתרונות הפלטפורמה המוכרים.

מה סופרים?

בעוד שקמפיינים לגיוס המונים המותאמים לעמותות מציבים יעד כספי ומגייסים תומכים ותורמים הרוכשים תשורות, הניסיון מראה ששימוש במנגנונים אלו לחברות נושא עמו מספר אתגרים ולא תמיד עונה על הצרכים. לשם כך פיתחנו מסלול נפרד שבו היעד נגזר ממספר הרוכשים כאשר המערכת אינה מציגה את כמות הכסף שגויס ואינה מציגה יעד כמותי לגיוס.

במקום המבנה המוכר, חברות יכולות כעת להקים ולנהל קמפיין המציג יעד כמותי של יחידות למכירה/מנויים או רוכשים – כראות עיניהן. המערכת תציג בכל עת את מספר היחידות שנמכר ואת היעד אליו מבקשים להגיע. מבנה זה נכון יותר לגוף עסקי ועושה שימוש מותאם וממוקד ביתרונות הפלטפומה והשיטה.

שימוש גמיש במינוחים

דף הקמפיין בהמונים הוא הדף הגמיש ביותר מסוגו לגיוס המונים. ניתן לשלוט ברכיבים רבים ולהתאים את השפה העיצובית לשפת המותג בגמישות חסרת תחרות. בכדי להשלים את ההתאמה לחברות, הפכנו את המונחים בדף למונחים גמישים הניתנים להתאמה ספציפית לכל קמפיין וקמפיין. כך חברות יכולות להימנע משימוש במונחים המהווים ברירת מחדל בפלטפורמות אחרות כגון “תשורות” ו”תומכים” ולהחליפן במונחים לבחירתן כגון “מוצרים” ו”רוכשים” או “מנויים”.

מערכת קופונים – מאיץ רכישה

בנוסף, הכנסנו לשימוש מערכת קופונים המאפשרת לכם להעניק הטבות (כהנחה באחוזים או כהנחה בשקלים) לקהלים שונים על בסיס שיוך ושיתופי פעולה. כך למשל תוכלו לייחד קופון רכישה לרשימת התפוצה שלכם ולמועדון הלקוחות שלכם, ליצור שיתופי פעולה עם קבוצות אחרות ולהעניק להן קוד קופון ייחודי.

מתן אפשרות פריסה בתשלומים

בנוסף לאפשרות הוראות הקבע שלנו, ניתן להציג ללקוחות אפשרות לפריסה בתשלומים, דבר שימושי כאשר מחיר המוצרים הופך להיות גבוה משמעותית מהמקובל בקמפיינים מסוג זה.

ממשק משתמש ועיצוב חדש לדף הקמפיין

בשבועות האחרונים, בד בבד עם השקידה על הפיתוח של האפשרויות הללו, שקדנו גם על שדרוג העיצוב של דף הקמפיין תוך שימת דגש על חוויית משתמש פשוטה וקלה. אנו ממשיכים לחקור את הנושא ולשפר ללא הפסקה את ממשק המשתמש במטרה להגיע לממשק היעיל ביותר.

ניתן לראות את הממשק בפעולה ולהתרשם מהגמישות והאפשרויות בקמפיין של ספריית שיבולת. הקמפיין שם לעצמו למטרה לגייס 5,000 מנויים לספריית שיבולת המציעה לקוראים חמישה ספרי מופת מתורגמים ומנוי לכתב העת “השילוח”. הקמפיין עושה שימוש בכלל היכולות שהוצגו כאן ומציג חדשנות בשיתופי הפעולה – על כך בפוסט נפרד.

חברות רבות כבר הביעו עניין בפלטפורמה ובקרוב יעלו פרויקטים נוספים במסלול זה – צרו עימנו קשר לקבלת פרטים נוספים.

 

The post חדש בהמונים – קמפיין המונים במסלול רכישה לחברות ומיזמים appeared first on המונים.

]]>
דרושים: מקצוענים בתחומי הדיגיטל וגיוס ההמונים https://hamonym.com/%d7%93%d7%a8%d7%95%d7%a9%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%a7%d7%a6%d7%95%d7%a2%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%aa%d7%97%d7%95%d7%9e%d7%99-%d7%94%d7%93%d7%99%d7%92%d7%99%d7%98%d7%9c-%d7%95%d7%92%d7%99%d7%95%d7%a1/ Sat, 28 Jul 2018 21:29:17 +0000 https://hamonym.com/?p=569 אנו שמחים להוציא לאור את תכנית השותפים העסקיים שלנו. הצטרפו אלינו והיו חלק ממהפכת גיוס ההמונים לעמותות ולפרויקטים יצירתיים.

The post דרושים: מקצוענים בתחומי הדיגיטל וגיוס ההמונים appeared first on המונים.

]]>
שותפים עסקיים

אנו שמחים להוציא לאור ולפועל את תכנית השותפים העסקיים שלנו. ניהול קמפיין לגיוס כספים במימון המונים הוא עסק מורכב הדורש תכנון ומומחיות. כאן בהמונים החלטנו להתמקד בפיתוח הפלטפורמה, בניתוח הנתונים הנצברים בה ובשיפור מתמיד שלה – ולאפשר לעמותות ויוצרים לגייס כספים לקידום מטרותיהם בהצלחה ובמהירות. לצורך זה אנחנו בונים בימים אלו את רשת השותפים העסקיים שלנו ומזמינים נותני שירותים בתחומים הרלוונטיים להצטרף אלינו. אם אתם מומחים בשיווק דיגיטלי, בפרסום מקוון, מנהלים דפי פייסבוק עם עט חדה לסטטוסים, אם אתם בתחום יחסי הציבור, קריאיטיב, כתיבה שיווקית, וידאו, גיוס משאבים או עיצוב גראפי – הצטרפו אלינו ויחד נבנה את העתיד של גיוס הכספים עבור עמותות ויוצרים בישראל.

איך מצטרפים? פשוט! ניגשים לדף השותפים העסקיים, ממלאים את הטופס ומגישים מועמדות.

אנו נעבור על הטפסים, נבחן את מידת ההתאמה ונקבע אתכם פגישה.

בחודש אוקטובר נקיים כנס שותפים עסקיים ראשון ובו נציג את החזון שלנו לשיתוף הפעולה.

מחכים לכם.

לדף השותפים העסקיים.

The post דרושים: מקצוענים בתחומי הדיגיטל וגיוס ההמונים appeared first on המונים.

]]>
כיצד לגייס את הכסף? עקרונות לניהול קמפיין גיוס המונים מוצלח https://hamonym.com/%d7%a2%d7%a7%d7%a8%d7%95%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%a0%d7%99%d7%94%d7%95%d7%9c-%d7%a7%d7%9e%d7%a4%d7%99%d7%99%d7%9f-%d7%92%d7%99%d7%95%d7%a1-%d7%94%d7%9e%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%95%d7%a6/ https://hamonym.com/%d7%a2%d7%a7%d7%a8%d7%95%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%a0%d7%99%d7%94%d7%95%d7%9c-%d7%a7%d7%9e%d7%a4%d7%99%d7%99%d7%9f-%d7%92%d7%99%d7%95%d7%a1-%d7%94%d7%9e%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%95%d7%a6/#comments Wed, 18 Jul 2018 15:10:04 +0000 https://hamonym.com/?p=526 ניהול קמפיין גיוס המונים מחייב, תכנון, הערכות ויישום קפדני. ריכזנו עבורכם כמה עקרונות וכללים בסיסיים שיסיעו לכם לבנות קמפיין מוצלח ולהגיע אל היעד.

The post כיצד לגייס את הכסף? עקרונות לניהול קמפיין גיוס המונים מוצלח appeared first on המונים.

]]>
עקרונות לניהול קמפיין גיוס המונים

 

ניהול קמפיין גיוס המונים מחייב, תכנון, הערכות ויישום קפדני. ריכזנו עבורכם כמה עקרונות וכללים בסיסיים שיסיעו לכם לבנות קמפיין מוצלח ולהגיע אל היעד.

ספרו סיפור שיחבר אליכם תומכים

אנשים פרטיים ועסקים תורמים על בסיס קבוע – כל אחד לפי יכולתו ובחירתו ובדרך שבה הוא בוחר. במקרה הזה דומה שהצע ההזדמנויות לתרום עולה על הנכונות והיכולת לתרום לכולם. ישנן מטרות ראויות רבות לתרומה אך כמו תמיד בכלכלה, המשאבים – הכסף הזמין לתרומה והנכונות לתרום – מצויים במחסור. מכאן החשיבות העצומה של היכולת לספר את הסיפור שלכם באופן שימשוך את הלב ואת העין. אתם עוסקים בכל יום בשליחות, פוגשים בסיפורים אנושיים מעוררי רגש והשראה. לפעמים אתם הסיפור עצמו או חלק ממנו – היכולת שלכם לספר את הסיפור הזה באופן אפקטיבי תסייע לכם לגייס את הכסף. הסתייעות באנשי מקצוע לצורך כך חשובה, לעתים חיונית, אך היא אינה יכולה לבוא במקום האותנטיות – בסופו של דבר – אתם בקו החזית של העשייה שלכם, וחשוב שהאותנטיות הזו לא תלך לאיבוד.

כל קמפיין צריך מטרה

גיוס כספים בקמפיין זקוק למטרה. לשם מה אתם זקוקים לכסף? מה תשיגו באמצעותו? כיצד תצליחו לקדם את המטרה הזו גם במקרה של גיוס חלקי? האם עומדים לרשותכם מקורות נוספים בהווה או שיעמדו לרשותכם מקורות כספיים נוספים בעתיד? ככל שתהיו ברורים יותר בגיבוש המטרה ובהצגתה, ייקל על התורמים הפוטנציאליים לגבש החלטה האם לתרום או לא. עמימות במקרה זה תבריח תומכים פוטנציאליים. אל תגייסו כסף “כדי שיהיה”. קבעו מטרה שאתם יכולים לעמוד מאחוריה ומעריכים שיש בכוחכם להשיגה – וחתרו במרץ להשגתה.

התכנון הוא הכל – הכינו את הקרקע

כמה זמן הכנות נדרש לקמפיין? זה תלוי – אם רמת החשיפה והתמיכה לה אתם זוכים היא כזו המאפשרת יציאה מהירה לקמפיין – זכיתם. דף פייסבוק מרובה עוקבים, פרופילים אישיים פופולריים, קשר לאושיות פייסבוק וטראפיק משמעותי לאתר – אם אתם בעלי נכסים אלו, הם בוודאי יסייעו לכם להתחיל קמפיין במהירות.

אלא שעמותות רבות עושות עבודה נסתרת מהעין במידה זו או אחרת. במקרים רבים תידרש עבודת הכנה יסודית ומקצועית בכדי להבטיח את הצלחת הקמפיין. עבודת ההכנה תכלול בניית אסטרטגיה לשלב זה, קביעת יעדים ריאליים הניתנים להשגה ופעולה בערוצי פרסום, שיווק וחשיפה ציבורית במטרה להכין את הקרקע לקמפיין. איכות ההכנה ומשכה הם ההבדל בין הצלחה וכישלון במקרה זה.

גייסו מגייסי משנה וקבעו עמם תכנית פעולה

אחת התכונות החשובות ביותר של “המונים” היא היכולת להפוך כל קמפיין למאמץ משותף באמצעות היכולת לפתוח קמפיינים אישיים ולקבוע יעדי מטרה לגיוס. חלק חשוב מתהליך ההכנה הוא גיבוש צוות של מגייסי משנה שיקחו על עצמם את הפתיחה וההובלה של קמפיין אישי. כך תוכלו לשלבם בתכנית הכללית מבחינת מסרים, הגעה לקהלי יעד שונים, תיקוף היעד לגיוס ועוד.

תוכלו לתמרץ את המגייסים במגוון דרכים – החל ממתן פרס מקצועי (למשל – אפשרות להשתמש בחלק מהכסף שגויס לקידום פרויקטים בעמותה) או בדרך אחרת העולה על דעתכם.

זכרו שמגייסי משנה מסייעים לכם להרחיב את מעגלי הקרבה והגיוס. הקמפיין האחרון של עמותת ישראלס מספק לנו דוגמא יפה לכך: קמפיין אישי שנפתח בשפה הערבית, הגיע לקהל יעד חדש והצליח לגייס סכום משמעותי. הסטטיסטיקה שלנו מראה שגיוס העושה שימוש מוצלח במגייסי משנה זוקף לזכות המאמץ הזה כ-40% מכלל הכסף שגויס.

קבעו משך זמן מתאים לקמפיין

כמה זמן צריך קמפיין להימשך? אין מגבלה טכנית לכך – קמפיין יכול להימשך יום או שנה. משך הזמן השכיח עומד על כחודש עד 45 ימים. יש כמה סיבות לכך: ראשית, קמפיין הוא מאמץ גדול עבורכם – הגבילו אותו לתקופה ממוקדת. שנית, באותה המידה קמפיין הוא דרישה להתגייסות מתומכים – גם הם מתעייפים… ולכן חשוב למקד את תשומת הלב שלהם לפרק זמן מובחן. שלישית, קמפיין טוב חייב לכלול בתוכו מתח – הדד ליין ההולך ומתקרב מספק את תחושת הדחיפות שכל קמפיין לא שלם בלעדיה.

ישנן עמותות המעדיפות למתוח את הקמפיין על פני זמן ארוך יותר בידיעה שהתקופה הראשונה היא בבחינת הרצה. הדבר נכון בעיקר בקמפיינים מורכבים – כגון אלו הכוללים רישום לאירוע שיא (מרוץ למשל).

לסיכום, אין כאן נוסחת קסם אבל בהחלט יש עקרונות שלאורם אפשר לגבש משך זמן אופטימלי לקמפיין. הארכת הקמפיין אינה מתורגמת לעוד כסף באופן ליניארי ולכן אורך הקמפיין אינו שיקול מוביל בחישוב יכולת הגיוס שלכם.

בחרו עיתוי נכון לקמפיין

סרקו את לוח השנה: הביאו בחשבון זמינות ופניות שלכם, התנגשות עם פרויקטים אחרים שאתם מנהלים, חופשות וחגים וכן התנגשות אפשרית עם קמפיינים מתחרים של עמותות הפעילות באותו נושא או בנושאים קרובים. אם יש לכם אתר אינטרנט ודף פייסבוק – בדקו את האנליטיקס שלכם (גוגל אנליטיקס ו- Page insignts בהתאמה). בדקו את נפח התנועה לאורך השנה – מתי ההתעניינות בשיא ומתי היא בשפל?

קבעו יעד גיוס ריאלי

בסעיף מטרת הקמפיין עמדנו על הקשר בין מטרת הקמפיין ליעד הכספי שלכם. המציאות מראה שלעתים קרובות אין מספר קסם אחד ואין בלתו. גם בעולם אידיאלי שבו המטרות מוגדרות לעילא, התשובה הכי טובה לשאלה “כמה כסף צריך?” היא – כמה שיותר. יותר כסף הוא יותר ילדים המקבלים ארוחה חמה/ערכת חזרה לבית ספר/יותר חוקרים המקבלים מענק מחקר וכך הלאה. האפשרות להגדיר יעד ריאלי היא המקום שבו המציאות מתכתבת עם המטרות השאפתניות. השאלה כמה לגייס תלויה בכמה כסף צריך (היכן שהוא בין המינימום לאידיאל) וכמה כסף ניתן לגייס. לכל עמותה יש בסיס תומכים, רמת חשיפה והיכרות, ניסיון מוקדם ונתונים רבים שניתוחם עשוי לסייע בקביעת היעד. אנו נוכל לסייע לכם במענה על השאלה הזו באמצעות ניתוח הנתונים וניסיון לבנות מודל גיוס מדויק ככל האפשר. בסופו של דבר – מדובר בתחזית שמטבעה לוקה בחוסר דיוק. זכרו, מרבית הקמפיינים כאן הם קמפיינים מסוג גמיש – המתאים יותר למודל הפעולה של עמותות. יחד עם זאת, זו הרגשה טובה לעמוד ביעד. החמצתו בעשרות אחוזים, לעומת זאת, עשויה לגרום לכם נזק.

קבעו תכנית פרסום מקיפה

גיוס המונים דורש הבאת מספר גדול של תומכים פוטנציאליים לדף התרומה, ולהפוך חלק ניכר מהם מתומכים בכוח לתורמים בפועל. לשם כך נדרשת תכנית פעולה מקצועית ויסודית שתכליתה לענות על האתגר: כיצד נביא את כל אותם תומכים בפועל – ומשהבאנו אותם: כיצד נגרום להם לתרום? החלק הראשון של השאלה הוא מענייננו כאן. אם נניח לרגע שברצוננו לגייס 180,000 שקלים ולשם הדוגמא נניח שכל תורם בפועל יתרום כ-200 שקלים בממוצע (לא רע!) הרי שאנחנו זקוקים ללא פחות מ-900 תומכים שיתרמו. ברור לכל שלא כל מי שמבקר בדף התרומה תורם בסופו של דבר. בואו נניח שעשינו עבודה מצוינת והצלחנו לגרום לאחד מתוך עשרה מבקרים לתרום. לפי החישוב הזה – נידרש ללא פחות מ-9,000 מבקרים בדף התרומה. מהיכן וכיצד נביא אותם? מה יהיו ערוצי התנועה? כמה כסף נידרש להשקיע בפרסום? זהו כמובן עניין הדורש ידע מקצועי ומומלץ בהחלט להסתייע באנשי המקצוע בנושא, אך חשוב שתכירו את האתגר ושהתכנית שאותה אתם בונים תיתן לכך מענה.

מקדו מאמצים בזמני שיא

לכל קמפיין רגעי שיא המאפשרים לרתום תומכים באופן משמעותי. המודל הבסיסי הוא שקמפיין נמצא בשיא בעת השקתו (במידה ותוכננה להיות כזו) ובחלקו האחרון. תכננו את ההשקה כך שתביא לידי ביטוי את מרב החשיפה שאתם יכולים לרכז. ההצלחה מובילה להצלחה והשקה טובה תוביל לזרם קבוע של תרומות, גם בימים החלשים של הקמפיין ולהתגייסות בסופו. חשוב לתכנן את אופן הפרסום והשיווק בזמנים השונים של הקמפיין ולשמור תחמושת לסוף. הרגישות שלכם לעיתוי הנכון חשובה – זכרו, הקשב של התומכים שלכם מוגבל, היכולת שלכם לייצר מומנטום המתבטא בזרם של תנועה לדף התרומה ולעלייה משמעותית בזמן קצר בתרומות – מוגבלת גם היא. תכננו את זמני השיא בקפידה, הישארו פעילים בזמני השפל ואל תיכנסו לשאננות או לייאוש. קמפיינים מגייסים את עיקר הסכום בימים בודדים מתוך עשרות הימים בהם הם רצים. מטבע הדברים יהיו ימים רבים בהם העניין בקמפיין יהיה מועט וסכומי הכסף שיזרמו פנימה יהיו נמוכים בהתאם. אל ייאוש, בנו נכון את השיא ומקדו את המאמצים ב- Money Time.

רבים שתורמים מעט, מעטים שתורמים הרבה

קמפיין טוב בונה תמהיל המאפשר לרבים לתרום תרומה קטנה שאינה מהווה מעמסה כלכלית לצד אלו הבוחרים לתרום תרומה גדולה יותר. תכננו את המסה הקריטית של הכסף על בסיס היכולת שלכם לגייס תרומות קטנות רבות ככל האפשר. אילו יכולתם להביא מעטים שיתרמו לכם את כל או רוב הסכום הדרוש לכם – כנראה שלא הייתם זקוקים למימון המונים. אפשרו לתורמים לתרום בסכומים גדולים – אם באופן חופשי ואם אל מול תשורות מתאימות – אך אל תפריזו בחשיבות הכלי בתכנון המודל שלכם. הקמפיין צריך להיות בנוי כך שרוב הכסף יגיע מתורמים רבים – סכום קטן אחד בכל פעם. האתגר שלכם, על כן, הוא להצליח להביא לאתר את התנועה הנדרשת בכדי לעמוד ביעד.

 

The post כיצד לגייס את הכסף? עקרונות לניהול קמפיין גיוס המונים מוצלח appeared first on המונים.

]]>
https://hamonym.com/%d7%a2%d7%a7%d7%a8%d7%95%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%a0%d7%99%d7%94%d7%95%d7%9c-%d7%a7%d7%9e%d7%a4%d7%99%d7%99%d7%9f-%d7%92%d7%99%d7%95%d7%a1-%d7%94%d7%9e%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%95%d7%a6/feed/ 2